Návštěva (1): Haas Fertigbau

06.11.2013 03:10

Každý z nás jistě v životě toužil po vlastním bydlení, které si přizpůsobí podle svých představ. Každý z nás má své představy o životě, které se každodenně vědomky či nevědomky promítají i do stylu bydlení. Někdo se spokojí s bydlením v moderním bytě uprostřed městského ruchu, někdo upřednostní starší rodinný dům někde na samotě.

Kdo by však odolal lákavé představě skvělého bydlení podle vlastních představ, navíc s naprosto bezchybnou a rychlou výstavbou, která trvá pouhé tři měsíce? Nejedná se přitom ani o rekonstrukci, ani o bytovou jednotku, ale přímo o celý montovaný rodinný dům – dřevostavbu od společnosti Haas Fertigbau Chanovice.

 

Ve vyspělých evropských zemích patří montované dřevostavby díky jednoduššímu a především efektivnějšímu způsobu výstavby k velmi oblíbeným realizacím. Tento trend spolu se stále zdokonalovanými technickými parametry dřevostaveb se začal prosazovat ve velkém i u nás. Konstrukční vlastnosti materiálů a aplikovaných technologií umožňují zařadit kvalitní montované dřevostavby do kategorie standardu nízkoenergetických či pasivních domů, jejichž energetické a provozní náklady jsou mimořádně nízké. Pro tento trend dřevostaveb se rozhodla i rodina z Kladna, pro kterou byly právě mimořádné technické parametry dřevostaveb a rychlost výstavby rozhodující.

Velmi důležitým krokem úspěšné výstavby je správná volba dodavatele rodinného domu. Mezi zavedené a zkušené dodavatele se špičkovým technologickým zázemím patří společnost Haas Fertigbau Chanovice, která svými službami provází klienty od projektu až po předání domu. Komplexní přístup je totiž rozhodující. Projektanti firmy vyslechli požadavky a představy klienta a členů jeho rodiny, dopodrobna probrali veškeré varianty a zajistili kvalitní výstavbu schválené varianty projektu.

Rodina se rozhodla pro život v jednopodlažním domě, který byl vyprojektován podle jejich vlastních představ. Ideálním řešením byla volba stavby na klíč, tedy s kompletním dokončením rodinného domu, který je rovnou připravený k nastěhování. Tato volba byla pro manželský pár vzhledem k jejich zaneprázdnění skvělou volbou, protože se nemuseli od počátku o nic starat a mohli pouze pozorovat, jak jim jejich domov roste před očima. Za pouhé tři měsíce od zahájení výstavby se nastěhovali a dnes již bydlí s radostí a bez starostí o stav domu.

Rodinný dům se skládá ze dvou pokojů, jedné ložnice, prostorného obývacího pokoje spojeného s kuchyní a jídelnou. Dispoziční řešení doplňuje technická místnost, koupelna a šatna. Nedílnou součástí domu se stala také garáž. Vizuálně velmi přitažlivým prvkem jsou dřevěné fasádní obklady, které spolu se zelenou fasádou vytvářejí příjemnou vazbu s okolní přírodou. Dřevo také umožňuje vytvářet jedinečné rodinné domy se zajímavým designem.

S promyšleně řešenými jednotlivými detaily v exteriérech a interiérech vypomáhali rodině zkušení firemní odborníci, kteří dokázali provázat jednotný styl a design domu s jeho praktickou využitelností. Pro domov na celý život jistě každý chce vybrat to nejlepší, co si může dovolit a co trh nabízí. Majitelé nového domu i jeho blízcí byli s výstavbou a zařízením domu nad míru spokojeni. Podle nich byla realizace domu s Haas Fertigbau doslova koncertem – a to již od přípravy základové desky. Při pohledu na výsledek můžeme jen spokojeně konstatovat, že s kvalitním domem si budou líbivé tóny zcela jistě spokojeně užívat pěknou řádku let.

  • Zastavěná plocha: 183,32 m2
  • Užitná plocha: 157,47 m2
  • Stupeň dokončení: Na klíč
  • Dispozice: 4+kk

 

 

www.haas-fertigbau.cz

(Informace společnosti Haas Fertigbau Chanovice)

 

    KOMERČNÍ PREZENTACE   

 

 

Zpět